ZCure » Veiligheidsvoorzieningen » Collectieve valbeveiliging

Hekwerk

Looppaden

Vangnetten

Werkplatforms

COLLECTIEVE VEILIGHEIDSVOORZIENINGEN ZIJN ALTIJD DE EERSTE KEUZE

Collectieve valbeveiliging verdient altijd de voorkeur vanuit de arbeidshygiënische strategie.

Naar de laatste standaarden is een collectieve valbeveiliging de 1e keuze als het om het minimaliseren van risico’s gaat conform arbo wetgeving.

De voordelen van collectieve valbeveiliging zijn:

  • Geen jaarlijkse controles (behalve voor vangnetten).
  • Geen limiet voor wat betreft aantal gebruikers.
  • Geen training van medewerkers noodzakelijk.
  • Geen kosten voor pbm’s.
  • Bij plaatsing op een dak veelal vrijstaande montage dus geen doordringing van de waterkerende laag.

Wat is collectieve valbeveiliging

Valbeveiliging beschermt mensen tegen het vallen van hoogte. Dit kan door middel van het voorkomen van een val of door het opvangen van de krachten bij een val, bijvoorbeeld via een veiligheidsnet. Bij werkzaamheden vanaf 2,5 meter is een vorm van valbeveiliging in Nederland wettelijk verplicht.

Middelen die valbeveiliging bieden kunnen we verdelen in collectieve en individuele valbeveiligingsmiddelen. Collectieve valbeveiliging zijn manieren en constructies die meerdere personen bescherming bieden tegen het vallen van hoogte. Hierbij kunt u denken aan randbeveiliging in de vorm van een hekwerk, borstwering of een valnet.

Individuele valbeveiliging biedt daarentegen bescherming voor één persoon. Voorbeelden van individuele bescherming zijn een valharnas en bescherming via ankerpunten.

Als meerdere mensen voor een langere periode op hoogte werken dan is collectieve valbescherming de meest praktische en veilige keuze. U kunt vervolgens kiezen voor permanente beveiliging of tijdelijke valbeveiliging.

Tijdelijke, collectieve valbeveiliging

We implementeren collectieve en robuuste valbescherming voor onder meer nieuwbouw en renovatieprojecten. Hiervoor bieden we diverse oplossingen, zoals (dak)randbeveiliging, veiligheidsnetten of een combinatie van valbeveiligingsmiddelen.

We zijn ABOMA-gecertificeerd en monteren al meer dan 10 jaar collectieve valbeveiliging door heel Europa. Daarnaast weten we voor elke situatie een passende oplossing te verzorgen. Wilt u voorbeelden van ons werk zien? Bekijk dan enkele van onze projecten voor collectieve valbeveiliging.

Eerlijk, goed en veilig advies

Maecenas faucibus mollis interdum. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla. Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla. Maecenas faucibus mollis interdum. Curabitur blandit tempus porttitor. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod.